Hoe kies ik een goede vloer

Vind u het ook zo lastig en ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u graag verder om wat wijzer te worden in "harde vloerbedekkingsland".  Voordat u naar de showroom komt is het verstandig een aantal zaken van te voren al bekeken te hebben, zoals:

# Gaat u of laat u een bestaande vloer renoveren?
Dan is het altijd verstandig een klein stukje van de huidige vloer mee te nemen of de originele aankoopbon van de vloer. Wij kunnen u dan makkelijker advies geven. Wij verhuren ook allerlei machines om zelf uw vloer op te knappen, zie hiervoor de verhuurpagina. Wilt u het liever laten doen? Wij helpen u graag verder.

# Waaruit bestaat de  (onder)vloer waar de nieuwe vloer op gelegd moet worden?
Is dit hout, beton, anhydriet, een oude bestaande vloer, enz.
Moet u aan bepaalde geluidsisolerende normen voldoen bv bij appartementen met een VVE?
Wat is de staat van deze vloer? Is het vlak, zijn er stukken beschadigd, liggen er delen los?
Maak hier anders  een foto van en neem deze mee als u naar de showroom komt.
Heeft u vloerverwarming of wilt u deze in laten frezen, ook hier kunnen wij u mee helpen.

# Wat is de hoogte die er is tussen de onderkant van de deuren en bij drempels aanwezig is; 
Hoe dik mag de vloer totaal zijn zodat alle deuren nog open kunnen nadat de vloer gelegd is.

# Hoe gaat u de vloer gebruiken?
Wat is handig in uw situatie? Wilt u wel of geen onderhoud hebben aan de vloer? Een houten vloer moet 1x per jaar nabehandeld worden om de toplaag goed te houden. Kiest u dan voor lak of olie? Bij een lakvloer moet ude vloer 1x per 8-15 jaar, afhankelijk van het gebruik opnieuw schuren en lakken. Een olievloer kunt u plaatselijk bijwerken, alleen op de slijtplekken in de vloer. Bij laminaat en PVC vloeren hoeft u alleen de vloer te dweilen. ( zie PVC en laminaat)

# Vloeren zijn er in allerlei soorten en maten.
Wat zou mooi staan in uw woning?
Een plankenvloer, deze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes vanaf 12 cm tot en met 30 cm.
Een patroonvloer, denk hierbij aan een visgraat, Hongaarse Punt Engels verband, mozaïek, Hollands patroon, Versailles enz,
U bedenkt het en wij maken het.

# Welke uitstraling en  kleur staan goed bij uw interieur en wandafwerking?
Tegenwoordig worden vloeren helemaal op maat gemaakt. U kunt allerlei behandelingen zelf kiezen, denk hierbij aan:
* Verouderen van een vloer, hierbij worden de vloerdelen machinaal beschadigd waardoor en kleine putjes en deukjes in komen, hierdoor is het net alsof de vloer honderden jaren oud is.
* Geschaafde vloeren, hierbij wordt de vloer niet nageschuurd, hierdoor blijven de strepen en beschadigingen van het schaven van de planken zichtbaar. Het uiterlijk van de vloer wordt hierdoor robuuster,  Als de vloer behandeld wordt met een kleurolie ontstaat er een mooie kleurschakering op de vloer rondom de knoesten. 
* Het roken van een vloer (alleen bij Eiken). In eiken zit de inhoudsstof tannine, Tannine reageert met ammonia en zorgt ervoor dat het eiken donker (bruiner) verkleurt.
Door het onbehandelde eiken bloot te stellen in een rookkamer aan ammonia  gedurende 12, 24 of 36 uur reageert de tannine en wordt het eiken, hoe langer het in de rookkamer staat donkerder. Let op, in eerste instantie zal de net geleverde vloer veel donkerder zijn dan hij uiteindelijk wordt, de reactie verdwijnt voor ongeveer 40% nadat de vloer blootgesteld wordt aan UV-licht. Het verkleuren van de vloer is een oppervlakte reactie van het hout en kan bij schuren van de vloer na 10- 15 jaar vlekken geven. 
* Handgeschraapte vloeren, hierbij wordt met een schraper de oppervlkte van de vloer afgeschraapt. Elke plank heeft hierdoor een glooiend oppervlak.
* De kleur van de vloer, tegenwoordig zijn vloeren af te werken in meer dan 50 verschillende kleuren. Een foto, meubelstuk of tekening meenemen bij uw bezoek aan de showroom maakt altijd een hoop duidelijk.

# Welke randafwerking zou mooi staan op uw nieuwe vloer?
De meeste vloeren moeten in verband met het uitzetten van de vloer 1 cm vrij gelegd worden van de wanden en kozijnen. Om deze "zwelruimte" af te dekken wordt daar een plint overheen gezet.

Er is keuze uit:
Hoge witte plinten in allerlei uitvoeringen zoals recht, met kraal, dubbele kraal enz.
Deze plinten zijn verkrijgbaar in 7, 9, 12 en 20 cm hoog.
De plinten zijn al voorgespoten in de kleur RAL 9010, ze hoeven alleen nog, nadat ze geplaatst zijn nageschilderd te worden.
* Platte lijstjes (afdekplint of kantlat) op de vloer. Deze worden meestal in dezelfe kleur als de vloer geleverd maar kunnen ook een afwijkende kleur hebben.

# Traprenovatie, het is mogelijk om de trap te renoveren met overzettreden, meestal kan dit in dezelfde kleur als de vloer. ( zie traprenovatie)

Wij helpen u graag verder om bovenstaande stappen wat makkelijker te nemen. In onze showroom hebben we meer dan 400 monsterborden op groot formaat. Deze monsterborden mag u kostenloos mee naar huis nemen nadat u bij ons een aantal vloeren uitgezocht heeft welke u mooi lijken. Meestal maakt dit de uiteindelijke keuze voor uw droomvloer een stuk makkelijker! 

Komt u er toch niet helemaal uit dan komen wij graag bij u thuis om alles met u door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden.
U kunt hiervoor vrijblijvend een afspraak maken.